Oi Vei! https://oi-vei.co.il שיווק דיגיטלי שמביא פתרונות Sun, 11 Jun 2023 12:58:34 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://oi-vei.co.il/wp-content/uploads/2021/10/cropped-fav-ucon-מעודכן-3-32x32.pngOi Vei!https://oi-vei.co.il 32 32 דפי נחיתה – מה הם, מה ההבדלים ביניהם ועבור מי הם?https://oi-vei.co.il/category/general/post/landing-pages-general/ https://oi-vei.co.il/category/general/post/landing-pages-general/#respond Wed, 15 Jun 2022 09:37:49 +0000 https://oi-vei.co.il/?p=5514

לפני הכל - מה זה דף נחיתה?

דף נחיתה - פוקוס הוא שם המשחק

על קצה המזלג – דפי נחיתה אלו דפים אינטרנטיים שאליהם המשתמש "נוחת" ממקור פרסומי כלשהו – פוסט בפייסבוק, מודעה ב-Google ועוד. במערכות אנליטיקס למיניהן, משתמשים במונח "דף נחיתה" (Landing Page) על מנת לציין את הדף בו המשתמש "נחת" באתר שלנו.
דף נחיתה הוא דף אינטרנטי מתומצת עם הסבר נקודתי על שירות/מוצר והנעה לפעולה מסוימת. ההסבר לאו דווקא יהיה בתצורת טקסט אלא גם בתור סרטון, תמונות וכו'.

מטבע הדברים, דפי נחיתה מכילים פחות תוכן/מידע מאשר אתרים מלאים.
לפעמים נרצה להעביר למבקרים שלנו מסרים ממוקדים, מבלי לאתגר את יכולת הקשב שלהם, וזה בדיוק המצב בו נשתמש בדפי נחיתה.

דפי נחיתה (או "דפי מכירה") מטרתם העיקרית היא להניע לפעולה מסוימת שמוגדרת על ידי בונה הדף כיעד.
בוודאי יצא לכם לראות מודעות שלאחר לחיצה עליהן, הועברתם לדף עם מלל שיווקי ובשלב מסוים נתבקשתם להשאיר פרטים – טופס, פופאפ ועוד.
אלה הם דפי נחיתה וניתן לעשות איתם מגוון פעולות והנעות לפעולה אלגנטיות. בהמשך המאמר נפרט יותר על התכונות של דפי הנחיתה כדי שתדעו איך להתאים אותם לצרכים שלכם.

מה זה דף נחיתה - כתבת תוכן ב"אוי ואי" שיווק דיגיטלי לעסקים
מה זה דף נחיתה - כתבת תוכן ב"אוי ואי" שיווק דיגיטלי לעסקים

מי צריכים דף נחיתה?

דפי נחיתה נועדו בעיקר עבור קמפיינים לכן דפי נחיתה הם כלי הכרחי עבור מי שמפרסם מוצר או שירות דרך קמפיינים חיצוניים וצריך נקודת מכירה/המרה.

דפי נחיתה יכולים להיות טובים גם עבור נותני שירות שמעוניינים להציג את השירות שלהם מבלי להציף את המשתמש במידע שכנראה פחות רלוונטי עבורו ובלי להיות תלויים בעבודת תחזוקה מתמדת (מה שבדרך כלל קורה באתרים "מלאים").

חשוב לנו לציין שדפי נחיתה ממוקדים יכולים "לחיות" לצד אתר מלא. זה לא מתנגש ואפילו מומלץ – לדוגמה, יש לא מעט עסקים שהאתר שלהם מהווה מקור תוכן עבור כל הקהל שלהם אך מעוניינים לקדם אפיק מסויים.

יש דברים שחייבים להיות בכל דף נחיתה

בראש רשימת ה-must have של דפי הנחיתה נמצאים שני דברים – טקסט שיווקי והנעה לפעולה.
טקסט שיווקי הוא טקסט שמטרתו היא להחמיא לעסק ולהוריד התנגדויות שעלולות לצוץ כשהמשתמש קורא את התוכן שלכם.
הנעה לפעולה יכולה לקרות במגוון דרכים – השארת פרטים בטופס, צפייה בסרטון, התקשרות לעסק ועוד.

בעינינו דפי נחיתה חייבים לשדר אמינות גבוהה ולכן יש גם משקל רב לאיך שהדף מעוצב ונתפש בעיניי המשתמש.
טקסט שיווקי טוב ככל שיהיה לא יניע לקוח להשאיר את הפרטים שלו במידה והוא מרגיש שהדף נבנה על ידי מישהו שלא יודע מה הוא עושה או חסך בתקציב.

דבר נוסף שבעינינו חייב להיות הוא התאמת הדף לצפייה בסלולר וטאבלט.
רוב התנועה באינטרנט מתבצעת דרך מכשירים סלולריים וכדאי שהדף שלכם יוצג מרשים גם אצלהם. מה גם שמדובר שבסה"כ בהתאמת דף בודד אז אין סיבה להתעצל/לחסוך.

מה זה דף נחיתה - כתבת תוכן ב"אוי ואי" שיווק דיגיטלי לעסקים
מה זה דף נחיתה - כתבת תוכן ב"אוי ואי" שיווק דיגיטלי לעסקים

אז כמה עולה דף נחיתה?

כמו בכל שוק, גם לדפי נחיתה יש רמות מחיר שמושפעות מכמה פקטורים.
אנחנו לא רוצים להרדים אתכם אז בחרנו את השניים העיקריים ואליהם נתייחס.

רמת המחיר מושפעת בעיקר לפי מורכבות הדף.

פקטור נוסף שמשפיע על המחיר של דף נחיתה הוא הניסיון והמוניטין של מי שבונה אותו.
הגיוני שבונה אתרים חדש ייגבה עבור שירותיו פחות מאשר סטודיו לפרסום שמייצר כמה וכמה דפי נחיתה מידי יום.

עלות של דפי נחיתה מתחילה מ-500 ש"ח.
בהנחה ולא מדובר על דף נחיתה עם פיתוח ייחודי וספציפי לעסק, אז ניתן להגיד שהרף הגבוה מבחינת מחיר הוא סביב ה-3,000 ש"ח.

קיימות פלטפורמות ברחבי האינטרנט שמציעות דפי נחיתה בחינם או עבור כמה שקלים בודדים מידי חודש.
לא נלך על הברור ונגיד לכם שמדובר בשירות ירוד אלא נסב את תשומת ליבכם לאופציות הקידום שהן מציעות (לא פחות חשוב הוא מי מרוויח מזה) וכמה זמן יידרש ממכם כדי ליצור דף נחיתה ממיר.
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאתם מכבדים את העסק והלקוחות שלכם לכן מעבר לשלושת השורות האלה, נתייחס לדברים רציניים בלבד 🙂

דפי הנחיתה שלנו

מבחינתנו דפי נחיתה הם אתרי אינטרנט לכל דבר וגם דפי הנחיתה שלנו עומדים בכללי הברזל שלנו, כמו אתר רגיל וגדול בהרבה.

דף נחיתה שמאופיין בצורה מדויקת פוגע בול בקהל היעד שאתם מכוונים אליו והכי חשוב – ימיר (יהפוך צופה בדף ללקוח/מתעניין) אחוזים גבוהים בהרבה מדף נחיתה שנוצר בצורה לא מקצועית.
זו הסיבה שאנחנו מקפידים לבצע אפיון מעמיק גם עבור דפי נחיתה.

אנחנו אוהבים אתגרים ככה שאל תופתעו אם תראו דף נחיתה שיצרנו שיודע לעשות דברים מורכבים.

יחד עם זאת, חשוב להבהיר שאנחנו מייצרים דפי נחיתה עבור כל רמות המחיר. גם מי שמעוניין לשלם 500 ש"ח עבור דף נחיתה, יקבל אצלנו מענה מקצועי ומדויק.

מה זה דף נחיתה - כתבת תוכן ב"אוי ואי" שיווק דיגיטלי לעסקים
]]>
https://oi-vei.co.il/category/general/post/landing-pages-general/feed/ 0
כמה עולה לבנות אתר עסקי?https://oi-vei.co.il/category/general/post/prices-of-websites/ https://oi-vei.co.il/category/general/post/prices-of-websites/#respond Wed, 15 Jun 2022 09:02:09 +0000 https://oi-vei.co.il/?p=5491

תוכן עניינים

החלטתם לשדרג את אתר האינטרנט שלכם? עומדים בפני בניית אתר חדש? יש לכם עסק ואתם רוצים להוסיף נוכחות אינטרנטית? מנסים להבין כמה זה עולה ולמה? על פניו, תמחור של אתר עסקי לא אמורה להיות משימה מורכבת אבל בפועל, מדובר על קשת רחבה של אפשרויות, בעלי מקצוע פוטנציאליים ושיטות תמחור. בתור התחלה חשוב להבין מה הצרכים של העסק שלכם, אילו סוגי אתרים מתאימים לעסקים קטנים ובינוניים ומה אופציות לבנייה ופיתוח אתר. אחרי שנענה על כל השאלות הללו נוכל "לדבר במספרים" ולעזור לכם לענות על השאלה החשובה ביותר: ”תכלס, כמה זה הולך לעלות לי?”

מהם סוגי האתרים העסקיים? מה האופציות שלכם?

רוב בעלי העסקים בוחרים באתר תדמית – אתר שמייצג את העסק והצוות שעובד בו, המטרות שלו, המוצרים והשירותים שלו ומשמש ככרטיס ביקור אינטרנטי. דוגמא מצוינת (לעניות דעתנו כמובן) לאתר תדמית הוא האתר שלנו. אתר כזה יכלול קטגוריות כמו "אודות" , “השירותים שלנו", “מוצרים/פורטפוליו" וכד'. ברוב המקרים האתר יורכב מכ-10 דפים.

אופציה נוספת היא דפי נחיתה – לא כל עסק וכל פעולה שיווקית דורשת אתר מלא בדפי תוכן, לפעמים הקלישאה קולעת בול ופחות באמת שווה יותר. כאן לנכנסים דפי הנחיתה. דף נחיתה הוא דף בודד עם מטרה ספציפית (בד"כ ליצור לידים לעסק כלומר, לגרום לגולשים להתעניין ולהשאיר פרטי התקשרות). אפשר לקדם אותו בדיוק כמו אתר תדמית, למקד אותו בצורה מאוד ספציפית לקהל יעד מסוים ועם השקעה קטנה יחסית, להגיע לכמות לידים מכובדת. פעמים רבות משתמשים בדפי נחיתה לקמפיינים חדשים, בזמן השקת מוצר/שירות חדש וכתוספת לאתר תדמית.

עסק שרוצה למכור את המוצרים שלו במכירה ישירה אונליין יבחר בבניית חנות דיגיטלית eCommerce. כיום, להקים חנות דיגיטלית לא נחשבת למשימה מורכבת ויקרה וכמעט כל חנות פיזית מחזיקה גם מקבילה דיגיטלית שמאפשרת לה להגדיל את טווח הפעילות שלה מעבר לאזור הגאוגרפי המצומצם בו היא ממוקמת וכמובן – לפעול 24 שעות ביממה.

האם סוג האתר מעיד על המורכבות שלו? על המחיר הסופי? לא בהכרח. ישנן חנויות דיגיטליות גדולות שבנויות מתבניות בפלטפורמות חינמיות ומצד שני דפי נחיתה שעושים פעולות מאוד מורכבות ודורשים פיתוח ובנייה מותאמת אישית ברמה מקצועית גבוהה כשהמחיר בהתאם.

צריכים להתייעץ איתנו ללא עלות ו/או התחייבות? בכיף! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

לאן פונים כדי לבנות אתר עסקי?

מבלי להיכנס לסוגי נותני השירות השונים (פרילנסרים מול חברות ענק למשל) והגופים שהם מייצגים (חברה קטנה מול ענקית פיתוח WEB לדוגמא) יש לנו 3 אפשרויות כשזה נוגע לבניית אתר:

פלטפורמות חינמיות –  Shopify, WebFlow, Wix  הן הגדולות והמוכרות ביותר.  כמעט כל אחד יכול לבנות אתר ללא צורך בידיעת קוד או הבנה טכנית גבוהה מידי והכי חשוב – בחינם. על פניו, אין סיבה לפנות לגורמים אחרים. אבל, לא לכל בעל עסק יש גישה טכנולוגית מספקת, זמן ורצון "להתעסק" עם זה בעצמו. בנוסף, דווקא כמות האופציות הגדולה שאתרים מסוג זה נותנים יכולה לבלבל ולגרום לטעויות בעיצוב האתר ובמבנה שלו. יחד עם זאת, אתרים חינמיים גם מגבילים את האפשרויות שלכם בעיצוב ופיצ'רים, הרי הכל בנוי על תבניות מוכנות מראש, אין גמישות מלאה כך שאם תרצו לעצב את האתר בצורה ייחודית למשל או להוסיף פיצ'ר מקורי ומעניין במיוחד לא תוכלו לעשות את זה בפלטפורמה חינמית. חיסרון נוסף שיפגוש אתכם בהפעלת פלטפורמה חינמית היא היכולת לבצע פעולות שיווק מורכבות לקידום האתר. כמובן שגם רמת השירות שתקבלו תהיה מוגבלת, זמינות נמוכה לתיקון תקלות, בעיות שרת ואיטיות נפוצות מאוד בפלטפורמות חינמיות.

בוני אתרים/מפתחי WEB לבניית אתר – בוני אתרים מקצועיים עוסקים בפיתוח מותאם אישית כך שכדאי לכוון אליהם במידה ואנחנו רוצים תכונות מיוחדות באתר שלנו או כאלו שלא ראיתם באתר אחר (או שכן ראיתם אבל לא באופן שאתם רוצים שיהיו). בעצם, מפתחי WEB יכולים ליצור עבורכם כמעט כל פיצ'ר (תכונה, יכולת) תחת השמש החל מהדמיות תלת מימד מורכבות, אופציות אינטראקטיביות מרשימות ועוד. פיתוח אתר מותאם אישית לחלוטין, עם כל היכולות והתכונות של אתר עסקי מתקדם, מודרני ועדכני מתאפשר רק על ידי איפיון מקצועי ובנייה על יד מפתחי WEB מנוסים. בדרך כלל מצרפים מעצבים גרפיים וקופירייטרים לעבודתם של בוני האתר להשלמת האלמנטים העיצוביים והתוכן.

מעצבי אתרים לבניית אתר – עיצוב אתרים לא מסתכם בבחירת ערכת צבעים לאתר וכמה פיצ'רים שיתפשו את עינו של הגולש. יש מעצבי אתרים שלא מתעסקים בפיתוח מתוך בחירה ולא מתוך חוסר ידע או חוסר יכולת. מעצבי אתרים אמורים להיות מומחים בתחום חווית הגולש וביכולתם לבנות ולעצב אתר עסקי ברמה גבוהה מאוד. עם זאת, כאמור, המומחיות שלהם היא חווית הגולש ולאו דווקא הפרטים הטכניים שהופכים אתר מטוב ללא פחות ממעולה (גם "מאחורי הקלעים" – בקוד).

מה חשוב להחליט לפני שיוצאים לדרך?

קודם כל כדאי להחליט על איזה סוג של אתר אנחנו צריכים – אתר תדמית, דף נחיתה או חנות מקוונת (כמובן שכדאי לשמור על ראש פתוח ולבדוק יותר מאופציה אחת אם זה רלוונטי לסוג העסק שלכם ולמטרות השיווקיות שלו).

השלב השני הוא לבדוק אתרים דומים, רצוי באותו התחום, רצוי אתרים מובילים למשל: עוסקים בעריכת דין וצריכים אתר? חפשו אתרים של עורכי דין מובילים ורשמו לכם מה מצא חן בעיניכם ומה לא. פתחתם מסעדה חדשה ורוצים מערכת הזמנות לטייק-אוואי? כנסו לאתרים של המתחרים ורשמו איזה פיצ'רים הייתם רוצים שיופיעו גם באתר שלכם ומה מרגיש לכם מיותר. שמרו את כתובת האתרים שמצאו חן בעיניכם ויזואלית וגם כאלו שממש לא. ככל שהבסיס שלכם ברור יותר ואתם יודעים טוב יותר מה בעצם אתם רוצים ומה לא כך אפיון האתר והבנייה שלו בפועל יהיו תהליכים מהירים ומדויקים יותר.

השלב השלישי הוא להחליט על תקציב ריאלי בהתאם לסוג האתר, המורכבות שלו וכמובן לאור התקציב השיווקי שלכם ולעשות התאמות בהתאם.

בשורה תחתונה, כמה זה יעלה לכם?

בסופו של דבר התמחור של בניית אתר תלוי במידה רבה במורכבות שלו ובמי בונה אותו בפועל. מפתחי אתרים שנוטים לעבוד עם אתרים מורכבים גובים תשלום יקר יותר ממעצבי אתרים מלכתחילה, גם ללא קשר לסוג האתר והזמן והמאמץ שיקח להם לבנות אותו.

בניית אתר על ידי מעצבי אתרים

  • דפי נחיתה: 500 ש"ח עד 1500 ש"ח.
  • אתרי תדמית: 1500 ש"ח עד 4000 ש"ח.
  • חנויות מסחר דיגיטליות:  6000 ש"ח ויכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, תלוי במורכבות האתר.

בניית אתר על ידי מפתחי WEB

  • דפי נחיתה: 1000 עד 3000 ש"ח.
  • אתרי תדמית: מתחיל סביב ה-3000 ש"ח ויכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, תלוי במורכבות האתר.
  • חנויות מסחר דיגיטליות: מתחיל סביב ה-9000 ש"ח ויכול להגיע גם למאות אלפי שקלים, תלוי במורכבות האתר.

אם אתם צריכים אתר עסקי ולא בטוחים למי לפנות, איך הצרכים של העסק הספציפי שלכם ישפיעו על המחיר שלו ובאופן כללי זקוקים לייעוץ – העצה שלנו היא לפנות למומחים.
מעבר לביצוע טכני של העבודה, חברות שיווק דיגיטליות (כמונו 🙂 ) הם גם יועצים וישמחו לתת לכם הכוונה בנוגע למה שאתם צריכים, ללא עלות.
בחרו חברת שיווק אמינה שתוכלו לסמוך עליה ותכוון אתכם אל עבר האתר הנכון, המקצועי והאפקטיבי ביותר לעסק שלכם וכמובן במחיר הוגן וריאלי עבורכם.

]]>
https://oi-vei.co.il/category/general/post/prices-of-websites/feed/ 0
אתר תדמיתי לעסקים? עבור מי זה מיועד ואיך לעשות את זה נכוןhttps://oi-vei.co.il/category/general/post/websites-for-businesses/ https://oi-vei.co.il/category/general/post/websites-for-businesses/#respond Wed, 15 Jun 2022 08:22:41 +0000 https://oi-vei.co.il/?p=5463

אתר תדמיתי לעסקים הוא אתר שמטרתו היא להציג את העסק שלכם בצורה שתייצג אותו הכי נכון.

אתר תדמיתי הוא אתר הבית, המקום אליו מכוונים גולשים שמחפשים מוצר/שירות בתחום בו העסק פועל. האתר מציג את העסק, מה הוא מציע, מי האנשים שעומדים מאחוריו, היכן הוא פועל ופרטים רלוונטיים נוספים.  מטרת העל שלו היא ליצור תדמית חיובית מול גולש שמגיע אליו, בעולם בו מעל 90% מהאנשים מחפשים שירותים/מוצרים אונליין אתר תדמיתי מוצלח צריך לגרום לגולש לעצור לרגע ולומר לעצמו: ”הינה, זה בדיוק מה שחיפשתי".

אבל רגע, האם סוג זה של אתר מתאים לכל עסק? איך הופכים גולש שמגיע לאתר ללקוח? איך בכלל בונים אתר מוצלח ויותר חשוב – מה עושים איתו ברגע שהוא עולה לאוויר?

לפני שמתחילים, שאלה חשובה - כל עסק חייב אתר תדמית?

בגדול התשובה היא כן, אם העסק שלכם שואף למשוך אליו לקוחות, ליצור נוכחות שיווקית פרודוקטיבית ולא להישאר מאחור בזמן שהמתחרים מנצלים כל פלטפורמה פרסומית ושיווקית תחת השמש – העסק שלכם חייב קודם כל, אתר תדמיתי.

החל מעורכי דין, מרפאות שיניים, רואי חשבון ויועצים עסקיים, גני ילדים פרטיים, גלריות ובעלי מלאכה, שפים וקייטרינג דרך חנויות מכל סוג ועד לסטרטאפים טכנולוגיים וחברות ענק – אתר תדמיתי הוא חובה לכל עסק שרוצה להציג את עצמו לעולם, לשרת את קהל לקוחותיו אונליין וכמובן ליצור תשתית שיווקית ונוכחות אינטרנטית.

האם יש יוצאי דופן? כן, עסקים קטנטנים ומקומיים שנשענים על קהל מצומצם מאוד ואין להם כל צורך להרחיב אותו. הדוגמא הטובה ביותר היא מכולת שכונתית שלא מחפשת להתפתח בשום דרך, לא רואה צורך לפרסם את עצמה, אין לה מתחרים באזור שלה ולא נותנת שירות מעבר לשכונה בה היא נמצאת. חוץ מעסקים כאלו, נוכל לומר בבטחון מלא שאין כמעט עסק שלא יקבל תועלת מאתר תדמיתי, רוב העסקים, במיוחד הקטנים והבינוניים זקוקים לאתר תדמית כבסיס לפעילות שיווקית.

עם זאת, חשוב לזכור שאתרים תדמיתיים מטרתם היא לשפר את תדמית העסק אל מול לקוחותיו/השוק. אם המטרה  מורכבת יותר כמו למשל ליצור זירת מסחר אינטרנטית אז חנות דיגיטלית היא הפתרון הנכון ולא אתר תדמיתי.

הגעתם למסקנה שגם העסק שלכם זקוק לאתר?

בואו נמשיך ונראה איך בעצם בונים אחד, מה השלבים ומה מטרתם (ולבסוף, מה עושים ברגע שהאתר באוויר).

איך אתר תדמיתי לעסקים הופך גולשים ללקוחות?

כל פעולה לגיוס לקוחות חדשים לעסק יכולה (וצריכה) להתחיל באתר התדמיתי שלכם – החל מהשארת פרטים פשוטה ועד הגעה פיזית אל בית העסק. יש עוד מגוון פעולות אך נתייחס לשלושת המרכזיות:

אסור לנו לשכוח את "המסביב"; ערך מוסף שהאתר מציע לגולש בדמות בלוג, כתבות, וידאו, טיפים, מבצעים, שת"פים וקישור לרשתות חברתיות – אלמנטים שיעודדו גולשים לחזור לאתר ולהפוך ללקוחות.

אז מה התהליך של בניית אתר תדמית?

#1 הגדרת מטרות ותקציב

מה המטרה של האתר?
על פניו התשובה פשוטה – למשוך לקוחות חדשים. אך בפועל התשובה מורכבת יותר.

האם המטרה היא גם לתחזק בסיס לקוחות קיים?
להרחיב פעילות?
למשוך קהלים חדשים?
לפנות לפלח שוק רחב יותר?
במיקום גיאוגרפי ספציפי? כלל ארצי? אולי גלובלי?
לשנות תדמית? לתקן תדמית שלילית? לתמוך במיתוג מחדש?

אלו רק חלק מהשאלות שנענה עליהן ממש בתחילת התהליך. בנוסף, דווקא בשלב הראשון מומלץ להגדיר תקציב. בהתאם לתקציב נוכל לעשות תיאום ציפיות ראלי והגיוני להיקף האתר, הנראות שלו והפיצ'רים שניתן לכלול בו.

#2 אפיון

בשלב האפיון מכירים את העסק לעומקו – מפלטת הצבעים דרך מסרים שיווקיים ועד הבנה עמוקה אודות מי הוא קהל היעד.
פעמים רבות אנו נתקלים בעסקים שלמדו על עצמם דברים חדשים בתהליך הזה.
אפיון מוצלח מאפשר לאתר "לפגוע בול" בקהל היעד ולחסוך בעלויות הפרסום בהמשך הדרך.
בשלב זה נענה על שאלות כמו:

מי קהל היעד של העסק? (גיל,אזור מגורים, סטטוס וכד')
איזו תדמית אנחנו רוצים לשדר?
איך המוצר/שירות של העסק שלכם טוב יותר מהמתחרים?
מה הערך המוסף שאתם מביאים ללקוח?

#3 חווית המשתמש

אתר שמאפשר ללקוחותיו חווית גלישה נעימה יהנה מאחוזי המרה גבוהים בהרבה. גולשים שימצאו את האתר נעים לשימוש, פשוט ואינטואיטיבי, חדשני אך לא עמוס, מעניין ומועיל ירצו להישאר בו זמן רב יותר.
ככל שהגולש נמצא זמן רב יותר באתר כך עולה הסיכוי שישאיר פרטים, שיתקשר, שירשם למועדון לקוחות וכד'.
בשלב זה מאפיינים את חווית המשתמש ומגדירים אילו דפים יופיעו באתר, באיזה סדר, כיצד נוביל את הגולש מדף לדף בצורה פשוטה וחלקה עד למטרה – יצירת קשר עם העסק והפיכה ללקוח פוטנציאלי.
נענה על שאלות כגון:

כמה דפים יהיו לאתר?
באיזה סדר הם יופיעו?
אילו שדות ופיצ'רים יופיעו בכל דף?
האם נכלול וידאו? לינקים לאתרים אחרים, מדריכים למשתמש, מאמרים מקצועיים, עדויות וחוות דעת? וכד'.
איך יראה דף יצירת הקשר?
האם כדאי לכלול צ'ט רובוטי? שירות לקוחות אונליין?

כל התשובות לשאלות הללו נגזרות כמובן מהאפיון שעשינו בשלב הקודם, ככל שהאפיון הראשוני יהיה מדויק יותר כך יהיה קל יותר להשיג אחוזי המרה גבוהים על ידי התאמה אידיאלית לקהל היעד והמאפיינים שלו.

#4 בניית האתר

עכשיו כשאנחנו יודעים איך האתר צריך להיראות, מה הוא יכלול, למי הוא פונה ומה המבנה שלו אפשר להתחיל בתהליך הבניה שלו.
כמה זמן זה לוקח? תלוי מאוד בגודל האתר והמורכבות שלו. עבור אתר תדמיתי בסיסי וקטן בעל כ-5 עד 10 דפים אמור לקחת כשבועיים עד חודש. כמובן שבניית אתרים גדולים עם פיצ'רים ייחודיים, דפים מרובים, מערכות מורכבות ועיצוב חדשני לוקחת זמן רב יותר, לפעמים אפילו חודשים ארוכים.
בניית אתר מקצועית נעשית תוך מחשבה על העתיד; הוא יותאם מראש למנועי חיפוש (פרטים בהמשך) ומערכות הפרסום השונות כך שניתן יהיה לקדם אותו בקלות (ובזול) בהמשך הדרך.

אחרי שהאתר מוכן, הוא יבדק כדי לוודא שאין בו תקלות והינה – יש לכם אתר תדמיתי שמוכן לעלות לאוויר.

אז הקמנו אתר לעסק. מה עכשיו?

עכשיו שיש לנו אתר תדמיתי מעולה נרצה לחשוף אותו לכמה שיותר גולשים בקהל היעד שהגדרנו. הרי מה שווה אתר החדש אם אף אחד לא יודע על קיומו ולא מבקר בו? בלי קידום וחשיפה שלו קשה מאוד להגיע ללקוחות פוטנציאליים. ישנם מאות אתרים שכולם מתחרים על תשומת לב הגולשים אבל מה הופך את המוצלחים מביניהם לבולטים?

בעזרת קידום אורגני וקידום ממומן במנועי חיפוש – בעיקר גוגל – נביא תנועה של גולשים לאתר. קידום ממומן בפייסבוק, אינסטגרם ויוטיוב הוא למעשה פרסום לכל דבר ועניין.

שילוב של קידום ממומן בדמות פרסומות וקידום אורגני בתוצאות החיפוש בגוגל יבטיח תנועה סדירה של גולשים לאתר. נשתמש באפיון והגדרת המטרות שעשינו בשלב בניית האתר ונתאים את המדיות לקהל היעד כדי לקבל אחוזי המרה גבוהים יותר ועלויות פרסום נמוכות יותר.

אתר תדמיתי לעסקים שנבנה נכון ובצורה מקצועית מהיסוד, מתוחזק באופן קבוע לתמיכה במאמצי קידום אורגני ומשלב קידום ממומן למשיכת גולשים, הוא לא רק כרטיס ביקור אינטרנטי – הוא הבסיס לאסטרטגיה שיווקית מנצחת בעידן בו כולנו מחפשים מוצרים ושירותים בעיקר אונליין.

נוכחות דיגיטלית היא פרויקט מורכב ואנחנו כאן על מנת להפוך את התהליך ליותר פשוט ומקצועי עבורכם.

אנחנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם. שיחת יעוץ איתנו היא ללא עלות.

]]>
https://oi-vei.co.il/category/general/post/websites-for-businesses/feed/ 0